Campania spreekt vooral aan door zijn grillige kustlijn, idyllische eilandjes en het klimaat. In deze reisgids lees je over de rijke historie, vervolgens maak je kennis met Napels, dat veel meer biedt dan het broeierige straatbeeld, de roemruchte Camorra en de armeluis-pizza Margherita. Tijdens een aantal wandelingen ontdek je het antieke Napels, de haven van Santa Lucia, lommerrijke pleintjes, interessante musea en espressobars. Eerst Napels zien en dan … de omgeving verkennen. Daar vind je stadjes op en tegen rotsplateaus, kronkelige kustroutes, citoen-, sinaasappel- en olijfboomgaarden. De citroenen, waarvan de befaamde likeur limoncello wordt gemaakt, behoren zelfs tot het werelderfgoed. Naast deze likeur staat de regio bekend om zijn kazen, pizza's en pasta's, waarvan je een aantal eenvoudige recepten in dit boek vindt. De schoonheid van deze regio is overweldigend en dat weet de auteur goed te verwoorden. Je beleeft Campania in al zijn facetten. Een kleurrijke, originele reisgids over een boeiende Italiaanse regio.